Thursday, May 7, 2009

..masih segar di ingatan part 1..

ni la orang selalu kata"..pahit bila kita menghadapi tapi manis bila kita kenang kembali.."..manis nya time dk kat sek0lah menengah dulu kan??lebih manis dari madu, gula, ape2 ke yg manis la..denda, punishment benda yg sama..he3..masa belajar dulu rasa macam nk berenti je sk0ol..time xsiap h0mework mesti kena denda nga ckg..setiap ckg ada dendanya yg tersendiri..nak share satu-satu mesti byk..xlarat pena ana nk menc0retnya..xpe la demi pengalaman manis yg amat berharga..kan??..
Tingkatan 1:
first time jejak kaki kat sekolah menengah..kita la yg plg kecil dan plg c0mel kan??..c0mel tu buat yg c0mel je..yg xc0mel jgn terasa pulak ye..he3..ana gurau je..semua makhluk ciptaan Allah itu sempurna dan c0mel belaka..maka dgn terjejaknya kaki kami kat sekolah yg bernama SMK LONG YUNUS bermula lah alam remaja kami..alam remaja!!betul ke remaja??perangai s0rang2 macam budak2 je..he3..ana tercampak kat dlm kelas 1 Ibnu Sina..satu-satunya kelas yg ambek subjek lebih, bahasa arab..ana nga bahasa arab ni memang lemah la..lepas standard 6, ma ana suruh ana g sekolah arab, dekat gak kat rumah ana..tapi ana xmau..dk kat sekolah menengah pun ada jgk bahasa arab..emh..sama je, ana xboleh lari dari bahasa arab..time tingkatan satu ckg yg paling kami takut ckg nusin ar..kalau xsiap nota SEJARAH siap la kami..r0tan la jawabnya kat tapak tangan..ana pun xterkecuali la..kena ar jgk..he3..tapi best ar belajar nga ckg nusin ni..walaupun garang tapi sp0tting jgk ar..xde la tenti0n mana..ckg yg plg xdenda kami, ustazah n0rrizam..ustazah xdenda tapi "p0t pet p0t pet" ar dlm kelas..ustazah ajar kami pendidikan islam nga AQ(TARANNUM)..kelas tarannum ni xde masa yg dikhaskan, tapi malang bagi yg lain..peri0d PJ jadi peri0d tarannum..tahun tu memang setahun kami xboleh PJ..xboleh PJ, xboleh main, xde masa free bg kami bc0z time tu la nak buat h0mework yg xsiap dan sebagainya la..he3..bkn tahun tu kami xbole PJ tapi 5 tahun kami kat SMK LONG YUNUS, kami xpernah jejak kaki kat padang pun time PJ..aliff anak ckg hamidah adalah pendatang yg terakhir ke kelas ana..aliff ni boleh tahan ar jgk..kalau time BI je dia yg n0. 1, kalah la budak2 lain..aliff ni adalah tendangan SMK AHMAD MAHIR yg xmasuk ke jaring..terlepas ke SMK LONG YUNUS..s0wry la aliff gurau je..kehadiran aliff ni bawa sesuatu ke dlm kelas ana..nanti Tingkatan 2 ana cerita byk pasal perangai aliff ni..insya Allah..ana terpaksa berhenti dulu tulis..pena ana dah penat..huh!!byk lagi perkara yg mengembirakan time tingkatan 1..

No comments:

Post a Comment